Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Παπούλιας: Αφήνει πλούσια κληρονομιά στη δημοσιογραφία

Παπούλιας: Αφήνει πλούσια κληρονομιά στη δημοσιογραφία

Με το θερμότερο τρόπο αποχαιρέτισε χθες τον Αντώνη Καρκαγιάννη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας. Στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας εκφράζοντας τη βαθύτατη θλίψη του, αναφέρθηκε στο «μαχητικό και ασυμβίβαστο πνεύμα του, το ήθος και την αξιοπρέπειά του» υπογραμμίζοντας ότι «αφήνει πλούσια κληρονομιά στη δημοσιογραφία».

«Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο», επισήμανε και ο πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου, στεκόμενος κυρίως «στην επιμονή με την οποία υπερασπιζόταν τις απόψεις του», αλλά και «στην ευθύνη που πρέπει να διακρίνει όσους προσεγγίζουν με κριτικό πνεύμα τη δημόσια ζωή». «Η απώλεια του Αντώνη Καρκαγιάννη είναι μεγάλη για τον πνευματικό κόσμο, την Ελλάδα και τη δημόσια ζωή», ανέφερε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Αντ. Σαμαράς και πρόσθεσε: «Θα μας λείψουν ο καθημερινός του λόγος, οι παρεμβάσεις του και η κριτική του. Οι μαχόμενοι άνθρωποι του πνεύματος, δεν φεύγουν ποτέ. Μένει το έργο τους να εμπνέει και το ήθος τους να παραδειγματίζει»

Μήνυμα στην «Κ» έστειλε και ο τέως πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής γράφοντας: «Εκφράζω τη βαθιά μου λύπη για την απώλεια του Αντώνη Καρκαγιάννη, που για πολλές δεκαετίες υπηρέτησε με αφοσίωση τη δημοσιογραφία και συνέβαλε στην ενημέρωση του πολίτη με τα σχόλια, τις αναλύσεις και τις επιφυλλίδες του».

«Υπηρέτησε επί δεκαετίες με πάθος, αφοσίωση και αίσθημα ευθύνης το δημοσιογραφικό λειτούργημα», επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλ. Πετσάλνικος, ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος έγραψε «για τον θάνατο του αγαπητού φίλου και συναγωνιστή Αντώνη Καρκαγιάννη δεχθείτε, σας παρακαλώ, όλες τις σκέψεις αλληλεγγύης στο πένθος σας».

«Ηταν μια ξεχωριστή προσωπικότητα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και έδωσε πάντα τη μάχη, ασυμβίβαστα, για τις ιδέες του, κερδίζοντας κάτι πολύ σπάνιο, τον σεβασμό όλων των ανθρώπων που τον γνώρισαν», είπε για τον Αντώνη Καρκαγιάννη, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Δημ. Αβραμόπουλος έκανε λόγο για έναν «ενσυνείδητο ιδεολόγο αγωνιστή, ο οποίος ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία ανώτερων και ευγενών για τη δημοκρατία και την Ελλάδα σκοπών, πληρώνοντας το τίμημα της αγωνιστικότητάς του με φυλάκιση και εξορία».

«Ακόμη και όταν διαφωνούσα μαζί του σεβόμουν την άποψή του, διότι είχα πάντα την εντύπωση ότι την κατεύθυνε η πνευματική εντιμότητα και αφοσίωση στο γενικό συμφέρον», έγραψε στο αποχαιρετιστήριο σημείωμά του ο κ. Στέφανος Μάνος, επισημαίνοντας μάλιστα ότι «αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι ακριβώς που απουσιάζουν στον δημόσιο βίο της Ελλάδας». Τέλος, μια λιτή, αλλά άκρως συγκινητική επιστολή έστειλε στην «Κ» ο Ριχάρδος Σωμερίτης: «Κάθε τόσο συμφωνούσαμε, κάθε τόσο διαφωνούσαμε. Θα μου λείψει. Θα σας λείψει»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα