Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ



29-03- 2010:Ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την έκρηξη στα Πατήσια


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Αθήνα, 29 Μαρτίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Χθες και ώρα 22:41΄σημειώθηκε έκρηξη έξω από το κτίριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων στην οδό Ιακωβάτου αρ. 61 στα Πατήσια, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός άντρα και τον τραυματισμό μιας γυναίκας και της ανήλικης κόρης της.

Τραυματισθέντες μεταφέρθηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Παίδων.

Σύμφωνα με προφορική μαρτυρία της τραυματισμένης γυναίκας ο θανάσιμα τραυματισμένος είναι ο 15χρονος γιος της.

Στο σημείο της έκρηξης κατέφθασαν έγκαιρα κλιμάκια των αρμόδιων Αρχών ασφαλείας καθώς και εγκληματολογικά συνεργεία. Ο χώρος έχει αποκλειστεί και ερευνάται εξονυχιστικά.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία).

_____________

Νεκρός 15χρονος από βόμβα

Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 28 Μαρτίου 2010, 23:01



Το ενδεχόμενο ρατσιστικής δολοφονικής επίθεσης εξετάζει η Αντιτρομοκρατική, αφού ο διαμελισμένος νεκρός είναι 15χρονος Αφγανός ρακοσυλλέκτης, ο οποίος περιεργαζόταν μία τσάντα που βρήκε η 11χρονη αδελφή του.

Κατά την έκρηξη τραυματίστηκε η αδελφή του νεκρού Αφγανού και η μητέρα του, 45 ετών, η οποία ονομάζεται Ναζάχ Ζάχρα.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 10:41, στη διασταύρωση των οδών Πολίτη Φωτίου 10 και Ιακωβάτων 61.

Όλα ξεκίνησαν, όταν η μικρή ανακάλυψε μία τσάντα, μάλλον μπροστά από το κτίριο του Ινστιτούτου Διαρκούς Επιμόρφωσης, και την έδωσε στον αδελφό της. Αυτός πήρε την τσάντα για να την ψάξει και, όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες, όταν απομακρύνθηκαν 10 περίπου μέτρα, η βόμβα εξερράγη. Όπως δήλωσαν οι γείτονες, η οικογένεια έψαχνε συχνά στα σκουπίδια για αντικείμενα αξίας που θα μπορούσε να πουλήσει.

Σημειώνεται ότι κοντά στο σημείο της έκρηξης βρίσκεται μουσουλμανικό τζαμί, ενώ το βράδυ της Κυριακής, στο κλειστό γήπεδο του Σπόρτιγκ, που βρίσκεται επίσης κοντά στην περιοχή, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση μουσουλμάνων μεταναστών.

Το σενάριο της παγιδευμένης τσάντας

Το πιο εφιαλτικό σενάριο που εξετάζουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, είναι ανεγκέφαλοι ακροδεξιοί τρομοκράτες να προκάλεσαν ηθελημένα την έκρηξη, με σκοπό να δολοφονήσουν αλλοδαπούς μετανάστες που κατοικούν στην περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η αντιεξουσιαστική οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς», την περασμένη εβδομάδα, προκάλεσε έκρηξη βόμβας στα γραφεία της «Χρυσής Αυγής», με μεγάλες καταστροφές και στη συνέχεια δημοσίευσε μία άκρως επιθετική προκήρυξη αντιρατσιστικού περιεχομένου. Μία επίθεση εναντίον αλλοδαπών μεταναστών, θα μπορούσε θεωρητικά να αποτελεί την ακροδεξιά απάντηση στους αντιρατσιστές των «Πυρήνων της Φωτιάς», σχολιάζουν στελέχη της ΕΛΑΣ…

Αν το σενάριο αυτό αποδειχθεί αληθινό, τότε οι ελληνικές Αρχές θα κληθούν να αντιμετωπίσουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση, με τη σύγκρουση ακροαριστεράς-ακροδεξιάς να προσλαμβάνει ιδιαίτερα βίαιο χαρακτήρα, έχοντας ως επίκεντρο το μεταναστευτικό ζήτημα.

Σε αυτή την περίπτωση, άγνωστη είναι και η ενδεχόμενη αντίδραση των οργανωμένων μουσουλμάνων μεταναστών και ειδικά των ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων που υπάρχουν ανάμεσά τους, οι οποίοι στις 21 Μαΐου 2009 είχαν προκαλέσει σοβαρά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας Έλληνας αστυνομικός κατηγορήθηκε ότι έσκισε μία σελίδα του Κορανίου. Αν συμβούν παρόμοια περιστατικά, και μάλιστα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και των ημερών του Πάσχα, τότε το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα κληθεί να λύσει τον, ίσως, πιο πολύπλοκο γρίφο στη μεταπολεμική ελληνική ιστορία, αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Το σενάριο του λάθους

Η άλλη εκδοχή που εξετάζουν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής, είναι να πρόκειται για χτύπημα εγχώριας οργάνωσης, που είχε ως στόχο το Ινστιτούτο Διαρκούς Επιμόρφωσης. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, που θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, η μικρή βρήκε την τσάντα, όπου οι τρομοκράτες είχαν τοποθετήσει τη βόμβα, την έδωσε στον αδελφό της για να την ψάξει και τότε έγινε η έκρηξη.

Σε αυτή την περίπτωση, ο 15χρονος Αφγανός θα είναι το τρίτο θύμα από λάθος ελληνικής οργάνωσης ένοπλης βίας, με πρώτο τον Θ. Αξαρλιάν, που σκοτώθηκε από σπασμένα τζάμια κατά την επίθεση της 17Ν εναντίον του Γ. Παλαιοκρασά στο κέντρο της Αθήνας, το 1992, και δεύτερη τη Βιργινία Κωνσταντίνου, που σκοτώθηκε πάλι κατά λάθος, όταν η οργάνωση «Επαναστατικοί Πυρήνες», που έχει αναστείλει τη δράση της, τοποθέτησε βόμβα στο ξενοδοχείο «Intercontinental», το 1999.

Οργή Μ. Χρυσοχοΐδη

«Πρόκειται για μία παγίδα θανάτου, η οποία οδήγησε στο χαμό ενός νέου ανθρώπου. Ήταν ένα άνανδρο χτύπημα. Η τρομοκρατία έδειξε το πιο σκληρό της πρόσωπο. Η Ελληνική Αστυνομία είναι απέναντί τους. Αυτοί οι τρομοκράτες βρίσκονται απέναντι σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, θα συλληφθούν, καθώς βήμα- βήμα αποκαλύπτονται οι κινήσεις τους», δήλωσε τα ξημερώματα της Δευτέρας ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μετά από έκτακτη σύσκεψη με την ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Στο σημείο της έκρηξης έφθασε αμέσως ο υπαρχηγός της ΕΛΑΣ, Ι. Ραχωβίτσας, ενώ ο αρχηγός, Λ. Οικονόμου, έσπευσε στο νοσοκομείο παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπου νοσηλεύεται η 11χρονη Αφγανή σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Η μητέρα της διακομίστηκε εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Η περιοχή αποκλείστηκε από δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε ακτίνα 300 περίπου μέτρων από το σημείο της έκρηξης.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2010, 03:01

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα