Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τσελέντης κ' σεισμοί ....

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

Επιμένει ο Τσελέντης για επικείμενο σεισμό 6 ρίχτερ


Ο Άκης Τσελέντης το είπε πολύ σοβαρά ότι αναμένεται σεισμός στην Λαμία και την ευρύτερη περιοχή σε λιγότερο από δέκα ημέρες. Πιο ξεκάθαρη πρόβλεψη αλλά για προληπτικούς λόγους δεν υπήρξε ποτέ!
Όμως οι σεισμολόγοι πάνε να τον φάνε λες και

αν δεν γίνει ο σεισμός σημαίνει ότι ο Τσελέντης ακυρώνεται επιστημονικά.
Ξαναλέμε ότι χωρίς πανικό είπε πως μπορεί να γίνει ένας σεισμός 6 ρίχτερ στην κεντρική Ελλάδα σε διάστημα 10 ημερών και να προσέχουμε ιδιαίτερα.
Αν δεν το έκανε και μετά έλεγε ότι το ήξερε θα του την πέφταμε όλοι. Από το να έχουμε νέα ρικομέξ ας πέσει και έξω στις εκτιμήσεις του. Μια φορά όμως θα μας το πει πάλι και δεν θα τον πιστεύει κανείς. Τότε θα γίνει το κακό.


________________________________________________

Φόβοι για σεισμό στην κεντρική Ελλάδα


Δύο σεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Εύβοιας και Σκοπέλου τροφοδότησαν σενάρια για πιθανό επικείμενο σεισμό στην κεντρική Ελλάδα τις επόμενες ημέρες. Τα σενάρια ενισχύονται ιδιαίτερα από τις πρόσφατες αναρτήσεις της ομάδας
ΒΑΝ στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Κορνέλλ, αλλά και από δηλώσεις σεισμολόγων που δεν αποκλείουν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Χθες σημειώθηκαν δύο δονήσεις.
Η πρώτη, που σημειώθηκε στις 04:00, ήταν μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και η δεύτερη, που σημειώθηκε στις 04:55 ήταν μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Από τις δύο δονήσεις δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές.
Ανάλογου μεγέθους σεισμική δόνηση είχε σημειωθεί το απόγευμα της Δευτέρας και στο Αίγιο.
Μιλώντας στο Mega, το πρωί της Τρίτης, ο καθηγητής σεισμολογίας Βασίλης Παπαζάχος δήλωσε πως ο σεισμός στην Τουρκία δεν επηρεάζει την Ελλάδα.

Αναμένουν 6 Ρίχτερ;
Αντίθετα, σεισμό κοντά στα 6 Ρίχτερ στην κεντρική Ελλάδα μέσα στην επόμενη εβδομάδα πιθανολογεί ο καθηγητής σεισμολογίας Ακης Τσελέντης.

"Μας ανησυχούν οι δονήσεις της Εύβοιας", είπε μιλώντας στην εκπομπή Συμβαίνει Τώρα της ΝΕΤ ο κ. Τσελέντης.
Πρόσθεσε ότι τις επόμενες μέρες πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ και πρόσθεσε: "Το προηγούμενο Σάββατο, αναρτήθηκε από την ομάδα ΒΑΝ μια πρόβλεψη για σεισμό στη Λαμία. Για να υπάρχει κάτι τέτοιο θα είναι μεγέθους 6 (Ρίχτερ). Ας έχουμε το νου μας για μια εβδομάδα, όχι παραπάνω. Να κοιτάξουμε τη σεισμική επικινδυνότητα του σπιτιού μας. Μπορεί να είναι και στη θάλασσα κάποιο επίκεντρο. Είναι η προέκταση του ρήγματος της τάφρου του Βορείου Αιγαίου".

Υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθεί ένας μεγάλος σεισμός στην περιοχή τις επόμενες ημέρες, επεσήμανε και ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας. Τις τελευταίες 12 ώρες έχει ξεκινήσει μια σεισμική δραστηριότητα, η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να δώσει ένα μεγάλο σεισμό.

«Η περιοχή είναι σεισμογενής», είπε ο γνωστός σεισμολόγος, καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται εκεί που βρίσκεται το ρήγμα της Ανατολίας, ένας μεγάλος σεισμός δεν μπορεί να αποκλειστεί, είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας επεσήμανε πως κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει όταν εξελίσσονται τέτοια φαινόμενα να είναι καθησυχαστικός.

taxydromos

______________________________________

Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010

3,5 Ρίχτερ ο σεισμός


Σεισμική δόνηση 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έγινε στις 11:54, 16 χλμ βορειοδυτικά των Μεγάρων, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό ινστιτούτο. Το εστιακό
βάθος του σεισμού εντοπίστηκε στα 2 χιλιόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα