Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Οι μικροσεισμοι της Πατρας

Παρακολούθηση της σεισμικότητας της Πάτρας

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 16:38

Ερώτηση:

Κύριε Χουλιάρα, είμαι από Πάτρα. Ανησυχούμε ιδιαίτερα με τους σεισμούς που γίνονται όλη τη νύχτα και δεν έχουμε ακούσει τίποτα. Εσείς πώς παρακολουθείτε το φαινόμενο αυτό;



Απάντηση:

Οι σεισμοί που συμβαίνουν στην περιοχή σας καταγράφονται από το Εθνικό Σεισμολογικό Δίκτυο. Στην περιοχή σας έχουμε αρκετούς σεισμολογικούς σταθμούς του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Πατρών. Σας παρουσιάζω τους χάρτες με τους σεισμογραφικούς σταθμούς των αντίστοιχων Σεισμολογικών Δικτύων.




Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών

Γεράσιμος Χουλιάρας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 17:16


____________________________


Βραδινοί σεισμοί στην Πάτρα

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 16:31

Ερώτηση:

Κύριε Χουλιάρα, είμαι από Πάτρα και ανά 3-4 λεπτά γίνονται σεισμοί και αυτό γίνεται από νωρίς απόψε το βράδυ και συνεχίζει μέχρι και τώρα. Τι συμβαίνει;



Απάντηση:

Σας ενημερώνω ότι ξεκίνησε στις 23:00 χθες το βράδυ μια μικροσεισμική δραστηριότητα στην περιοχή της Πάτρας, με ασθενείς δονήσεις, οι οποίες δεν ξεπερνούν τα 3 Ρίχτερ και γι' αυτόν τον λόγο δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Αστεροσκοπείο Αθηνών. Το χαρακτηριστικό των δονήσεων είναι τα βουητά που ακούγονται -και αυτό συμβαίνει γιατί οι δονήσεις αυτές είναι επιφανειακές. Σας παρουσιάζω το σεισμογράφημα του σταθμού που βρίσκεται στην περιοχή της Πάτρας και λειτουργεί στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών.



Ευχαριστώ για την επικοινωνία

Κύριος Ερευνητής Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών,

Γεράσιμος Χουλιάρας

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Μαρτίου 2010, 16:56

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα