Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Φόβοι για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία

Φόβοι για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, 14:28

Μετά τον πρόσφατο ισχυρό σεισμό στην Τουρκία, που στοίχισε τη ζωή σε 51 ανθρώπους, τα Μέσα άρχισαν να κάνουν λόγο για τα ελλιπή μέτρα αντισεισμικής προστασίας.

«Για μια ακόμα φορά, αντιμετωπίζουμε έναν σεισμό και, για μια ακόμα φορά, διαπιστώνουμε ότι η Τουρκία, δυστυχώς, δεν είναι καλά προετοιμασμένη», επεσήμανε η Hurriyet.

Ο τουρκικός Τύπος επιρρίπτει την ευθύνη στην κακή ποιότητα των κτιρίων, εκ των οποίων τα περισσότερα βρίσκονται σε φτωχές περιοχές.

Επικαλείται, κυρίως, τον Οκάν Τουγσούζ, ειδικό του Τεχνικού Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης, για τον οποίο ένας σεισμός μεγέθους 6 βαθμών, όπως αυτός της Δευτέρας, δεν θα έπρεπε να προκαλέσει ούτε υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο τουρκικό Κοινοβούλιο, περίπου 150.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να χάσουν τη ζωή τους, 200.000 να τραυματιστούν και 300.000 κτίρια να καταρρεύσουν σε περίπτωση μεγάλου σεισμού.

Το σενάριο προβλέπει πως 400.000 άνθρωποι θα μείνουν άστεγοι, ενώ το 86% των νοσοκομείων της πόλης απειλείται με κατάρρευση.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2010, 14:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα