Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Σταματήστε την ξεφτίλα με το ΒΑΝ

Σταματήστε την ξεφτίλα με το ΒΑΝ

Χρόνια τώρα παρακολουθούμε τη διαμάχη των σεισμολόγων γύρω από το ΒΑΝ. Πρόκειται για μία άγρια επιστημονική κόντρα που κατά καιρούς έχει διανθιστεί με πολλά εκατομμύρια ευρώ από κοινοτικά και εθνικά κονδύλια για την έρευνα. Πολλοί έχουν ισχυριστεί οτι η κόντρα δεν έχει να κάνει με το επιστημονικό έργο αυτό καθ' αυτό αλλά με το ποιός θα πάρει το μεγαλύτερο κομμάτι από αυτή την πίτα.

Η πολιτεία που μοιράζει τα χρήματα, λειτούργησε με τη συνήθη πρακτική της. Παρακολούθησε τη διαμάχη ως Πόντιος Πιλάτος. Έτσι έθρεψε και σε αυτό το πεδίο ένα καθεστώς ανευθυνότητας. Το αποτέλεσμά του το ζούμε για πολλοστή φορά σήμερα.

Ο καθηγητής Τσελέντης, επιστημονικός συνεργάτης ομάδας ΒΑΝ, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι πιθανώς να γίνει σεισμός 6 βαθμών Ρίχτερ το επόμενο εξαήμερο στην περιοχή της κεντρικής Ελλάδας. Η πρόβλεψη αυτή σωστή ή λανθασμένη αντί να εξεταστεί από την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα και να παράξει ένα υπεύθυνο συμπέρασμα προς την κοινωνία γίνεται και πάλι έρμαιο διαμάχης και υποκρισίας.

Το
NewsIt στην προσπάθειά του να σας ενημερώσει υπεύθυνα, μετά τις δηλώσεις Τσελέντη ζήτησε την άποψη της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και του ΟΑΣΠ. Η απάντηση που πήραμε ήταν ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την ομάδα ΒΑΝ, άρα δεν έχουν κάτι προς εξέταση.

Δεν μπορώ να κρίνω αν η πρόγνωση θα είναι σωστή. Αντιλαμβάνομαι όμως οτι σε μία χώρα με σεισμικό πρόβλημα διάφορες ομάδες επιστημόνων κάνουν κάποιο έργο. Σε ορισμένα σημεία του μπορεί να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και σε άλλα όχι. Πόσο δύσκολο είναι λοιπόν να αναλάβει η πολιτεία το ρόλο της; Δηλαδή να συντονίσει τους επιστήμονες ώστε να δώσουν μία υπεύθυνη απάντηση για το τί θα συμβεί αντι οι μεν να κάνουν ότι δεν ακούνε τους δε. Και τελικά ή να βοηθήσει την ομάδα ΒΑΝ να εξελίξει κι άλλο το πρόγραμμά της εάν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ή να το απορρίψει εάν είναι προς τη λανθασμένη κατεύθυνση και έτσι να σταματήσει η κάθε μορφής αναπαραγωγή των όποιων δεδομένων του.

Θα το κάνει ή ως συνήθως θα περιμένει... τη ζωή να δώσει τη λύση όπως έκανε σε όλα ο προηγούμενος πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής που αυτό το διάστημα έχει ως μόνο μέλημά του να χάσει τα κιλά που πήρε κατά τη διάρκεια της θητείας του, προφανώς λόγω άγχους;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα