Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Ο Άκης Τσελέντης ανοίγει τα χαρτιά του για ενδεχόμενο σεισμό

Ο Άκης Τσελέντης ανοίγει τα χαρτιά του για ενδεχόμενο σεισμό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2010, 19:06



Το ισχυρό ενδεχόμενο μεγάλης σεισμικής δόνησης στην ευρύτερη περιοχή της Βορείου Ευβοίας – Φθιώτιδας, επισημαίνει με αποκλειστικές δηλώσεις του στην «zougla.gr» ο καθηγητής Σεισμολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας κ. Άκης Τσελέντης.

Ο γνωστός σεισμολόγος, ερμηνεύοντας πολύ πρόσφατα φαινόμενα (δύο σεισμοί στην Βόρεια Εύβοια, διέγερση του ρήγματος της Ανατολίας) και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σήματα που συγκέντρωσε η ομάδα ΒΑΝ από τον Δεκέμβριο του 2009 έως και πρό ολίγων ημερών (σταθμός ΒΑΝ Λαμίας), εκτιμά πως ένας σεισμός της τάξης μεγέθους των 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ είναι παρά πολύ πιθανός.

Επιπροσθέτως, ο κ. καθηγητής αναφέρει πως Πολιτεία αλλά και πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί κατά τη διάρκεια του επόμενου δεκαημέρου.

Ασφαλής πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης. Με αυτήν την αρχή κατά νου, η «zougla.gr» δημοσιοποιεί τις εκτιμήσεις του κ. Άκη Τσελέντη, ο οποίος βεβαίως συνυπολογίζει πως ένας ενδεχόμενος σεισμός αυτής της τάξης μεγέθους είναι πολύ πιθανόν να συμβεί εντός του θαλάσσιου χώρου και ως εκ τούτου να έχει περιορισμένες επιπτώσεις.

Ακούστε με προσοχή τις δηλώσεις του καθηγητή Άκη Τσελέντη στην «zougla. gr»






Διαβάστε επίσης:

Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια

Νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό στην Τουρκία

Θα μας επηρεάσει ο σεισμός της Τουρκίας;

Φόβοι για μεγαλύτερο σεισμό στην Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα