Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό στην Τουρκία

Νεκροί και τραυματίες από τον σεισμό στην Τουρκία

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010, 05:06

Φονικός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε στις 04:32 τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) την ανατολική Τουρκία. Το επίκεντρο της ισχυρής σεισμικής δόνησης βρίσκεται κοντά στην επαρχία Ελαζίγκ, που βρίσκεται πάνω στο ανατολικό τμήμα του ρήγματος της Ανατολίας, όπως δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.

Ο αριθμός των νεκρών φθάνει ήδη τους 57 και των τραυματιών τους 60, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, ενώ συνεργεία διάσωσης προσπαθούν να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια σε χωριά της επαρχίας Ελαζίγκ, όπου έχουν καταρρεύσει σπίτια και μιναρέδες.

Το παρατηρητήριο σεισμών Καντιλί της Τουρκίας, ανακοίνωσε πως η δόνηση είχε μέγεθος 6 Ρίχτερ και το επίκεντρό της εντοπίζεται στη γραμμή Μπασγιούρτ-Καρακοτζάν, σε εστιακό βάθος 11 χλμ.



Μέχρι και αυτή την ώρα έχουν καταγραφεί σχεδόν 30 μετασεισμοί στην ίδια περιοχή, με τον μεγαλύτερο να φτάνει τους 5,5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Η zougla.gr επικοινώνησε με τον Δρ. Γεράσιμο Χουλιάρα, Κύριο Ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το μέγεθος του σεισμού είναι αρκετά μικρό για να προκληθεί κάποια μετατόπιση ή ντόμινο μεταξύ ρηγμάτων Ελλάδας- Τουρκίας.

Στην επαρχία Ελαζίγκ αναμένονται τέσσερις υπουργοί, ανάμεσά τους ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Τζεμίλ Τσισέκ. Οι σεισμοί είναι πολύ συχνοί στην Τουρκία. Τον Αύγουστο του 1999 σεισμική δόνηση 7,4 Ρίχτερ προκάλεσε τον θάνατο 18.000 ανθρώπων.



Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 8 Μαρτίου 2010, 11:49

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα