Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2010 | 14:44
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2010 | 11:42
Ακης Τσελέντης.

"Μας ανησυχούν οι δονήσεις της Εύβοιας", είπε μιλώντας στην εκπομπή Συμβαίνει Τώρα της ΝΕΤ ο κ. Τσελέντης.
Πρόσθεσε οτι τις επόμενες μέρες πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ και πρόσθεσε: "Το προηγούμενο Σάββατο, αναρτήθηκε απο την ομάδα ΒΑΝ, μια πρόβλεψη για σεισμό στη Λαμία. Για να υπάρχει κάτι τετοιο θα είναι μεγέθους 6 (ρίχτερ). Ας έχουμε το νου μας για μια εβδομάδα, όχι παραπάνω. Να κοιτάξουμε την σεισμική επικινδυνότητα του σπιτιού μας. Μπορεί να είναι και στη θάλασσα κάποιο επίκεντρο. Είναι η προέκταση του ρήγματος της τάφρου του Βορείου Αιγαίου".

Το NewsIt ερεύνησε το θέμα απευθυνόμενο καταρχήν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από όπου μας ενημέρωσαν ότι έχουν ειδοποιήσει το αρμόδιο τοπικό γραφείο να λάβει υπόψη τη δήλωση του Προέδρου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Κωνσταντίνου Μακρόπουλου. Ο κύριος Μακρόπουλος μίλησε στο NewsIt τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν αυτή την ώρα την πιθανότητα σεισμικής έξαρσης.
http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=detail&id=158880
http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=110571
http://www.skai.gr/player/tv/?mmid=110555

Νέος σεισμός 4,3 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010, 05:09

Αναστάτωση προκάλασε στην ευρύτερη περιοχή της Εύβοιας η νέα σεισμική δόνηση των 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 04:55 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Εύβοιας, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 16 χλμ βορειοανατολικά του Μαντουδίου, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Συνολικά τέσσερις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν στην περιοχή. Η zougla.gr επικοινώνησε με τον κ. Γεράσιμο Χουλιάρα, κύριο ερευνητή Σεισμολογίας του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος είπε ότι σημειώθηκε μικροσεισμική δραστηριότητα βορειοανατολικά του Μαντουδίου της Βόρειας Εύβοιας που παρακολουθείται, αλλά είναι ακόμη νωρίς για να εκτιμηθεί το φαινόμενο.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Η zougla.gr μίλησε με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Α.Τ Μαντουδίου.

Ακούστε τη δήλωση.




Νωρίτερα σημειώθηκε σεισμός 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη βόρεια Εύβοια με το ίδιο επίκεντρο, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Δείτε πώς αποτυπώθηκε το σήμα των Ρίχτερ στον σεισμογράφο της zougla.gr που είναι εγκατεστημένος στο Ευπάλιο Φωκίδας.








Διαβάστε επίσης:

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010, 04:09


________________________________________________

Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Βόρεια Εύβοια

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010, 04:09

Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 04:02 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.



Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών το επίκεντρο εντοπίστηκε 19 χλμ ανατολικά του Μαντουδίου και 100 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας, ενώ το εστιακό του βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 9 Μαρτίου 2010, 06:35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα