Όσοι Θέλετε συγκεκριμένες προβλέψεις για τον εαυτό σας σε λογικές τιμές και αποστολή στο e-mail σας μπορείτε να έχετε περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Αντισεισμική έρευνα στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010, 19:19

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΕΤΣΟΒΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Το Εργαστήριο Αντισεισμικής Τεχνολογίας της Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ιδρύθηκε το 1981, για τη μελέτη των επιπτώσεων των σεισμών και των δονήσεων στις κατασκευές. Το κτήριο κατασκευάστηκε και εξοπλίστηκε υπό την επίβλεψη του πρώτου Διευθυντή του Εργαστηρίου, Καθηγητή Π. Καρύδη.

Στο Εργαστήριο βρίσκεται εγκατεστημένος Σεισμικός Προσομοιωτήρας (Σεισμική τράπεζα) έξι βαθμών ελευθερίας που τέθηκε σε λειτουργία στις αρχές του 1986 και έκτοτε λειτουργεί αδιαλείπτως.

Στο Εργαστήριο βρίσκεται επίσης εγκατεστημένος Τοίχος Αντίδρασης για τη μελέτη των κατασκευών σε στατικά και δυναμικά φορτία. Το 2000 πιστοποιήθηκε, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες Δυναμικών Σεισμικών Δοκιμών και από 12/1/2007 το Εργαστήριο έχει εγκαταστήσει και εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας.

Διευθυντής του Εργαστηρίου είναι ο Καθηγητής Κ. Σπυράκος.


Οι κύριες δραστηριότητες του προσωπικού του Εργαστηρίου είναι οι ακόλουθες:

• Διδασκαλία μαθημάτων Αντισεισμικής Τεχνολογίας σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο στους πολιτικούς μηχανικούς του ΕΜΠ.
• Έρευνα και μελέτη της συμπεριφοράς κατασκευών σε σεισμούς με τη βοήθεια πειραμάτων, μαθηματικών προσομοιωμάτων, αναλυτικών μεθόδων και προγραμμάτων Η/Υ χρησιμοποιώντας αποτελέσματα των δοκιμών.
• Διεξαγωγή πειραματικών διαδικασιών σε συνεργασία με διάφορους φορείς για έργα τα οποία εκτελούνται στην Ελλάδα.
• Μετρήσεις δονήσεων στο πεδίο.
• Εγκατάσταση δικτύων οργάνων προς παρακολούθηση από μακριά ταλαντώσεων (τάσεων και παραμορφώσεων) στο έδαφος και σε κατασκευές.
• Μετρήσεις δονήσεων από εκρήξεις στο έδαφος καθώς και πάνω σε κτήρια.
• Μαθήματα προστασίας έναντι σεισμού σε μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και ομάδες εθελοντών του ΟΑΣΠ, στο Αστυνομικό και Πυροσβεστικό Σώμα, Τοπική Αυτοδιοίκηση, κ.τ.λ..

Περισσότερες πληροφορίες για τις δραστηριότητες του Εργαστηρίου στον ηλεκτρονικό ιστότοπο http://lee.civil.ntua.gr και για videos πειραμάτων στην ιστοσελίδα http://www.lee.civil.ntua.gr/videos.html

Στο βίντεο που σας παρουσιάζουμε, μπορείτε να δείτε ένα κτήριο από φέρουσα τοιχοποιία σε κλιμακούμενους σεισμούς, από ασθενή μέχρι και ισχυρό σεισμό, ο οποίος προκαλεί και την κατάρρευσή του. Επίσης βλέπετε την συμπεριφορά του, όταν ενισχύθηκε το ισόγειο του κτηρίου ή ο πρώτος όροφος αντίστοιχα.




Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 24 Μαρτίου 2010, 19:19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Πλανήτες, Σήμερα και ...

Δημοφιλείς αναρτήσεις

η Γη κ' η Σεληνη τωρα